hr en

STROJEVI I ALATI TRUMPF

STROJEVI I ALATI TRUMPF

TRUMPF POWER TOOLS - Električni i baterijski alati TRUMPF

TRUMPF električni alati i alati na baterije posebno su razvijeni za tipične zadatke u nizu područja. Od rezanja preko spajanja do oblikovanja rubova – naši kvalitetni proizvodi, koji se proizvode u Švicarskoj, pojednostavljuju svakodnevni rad na gradilištima ili u radionicama, čime povećavaju konkurentnost vaše tvrtke.


Područja primjene:

- čelične i metalne konstrukcije

- krovne i građevinske obloge

- automobilske radionice

- proizvodnja kontejnera i strojeva

- grijanje / ventilacija / klimatizacija

- uklanjanje / rušenje / demontaža spremnika

Kategorije proizvoda:

Alati za rezanje

- Električne škare za rezanje limova - Serija C - TRUMPF škare za rezanje koriste se u raznim industrijama, na primjer u suhozidnoj gradnji, fasadnoj gradnji, ventilaciji i zračnim kanalima, konstrukciji karoserija automobila i zrakoplova. Karakteriziraju ih velike brzine rezanja, rezovi bez izobličenja i praktični detalji.

- Električne škare za podrezivanje - Serija S - Ovom serijom škara TRUMPF opskrbljuje limare, vodoinstalatere, električare, stručnjake za grijanje i ventilaciju, kao i konstruktore kontejnera ili dizala, ove škare su optimalno prilagođene njihovoj namjeni.

Princip smicanja dopušta deformaciju materijala, ali se materijal ne gubi u obliku špene. Prilikom rezanja s noževima za lim, gornja pokretna oštrica rezača pomiče se naspram fiksne donje oštrice stola za rezanje.

- Nibbleri - grickalice - rezanje tankih limova do 2 mm - rezanje ravnih ili profilnih limova, trapezni limovi do dubine trapeza od 160 mm, C L ili U profili, izrezivanje, rezanje mreža, uzdužne ili poprečne presjeke

-Nibbleri za kopmpzitne materijale - Ručno rezanje vlaknastih kompozitnih materijala pravi je izazov u pogledu preciznosti i čistih rubova rezanja. To često rezultira habanjem i raslojavanjem. Osim toga, materijal za rezanje može proizvesti dim i prašinu što predstavlja opasnost za zdravlje. Korištenje prvog niblera za rezanje vlaknastih kompozitnih materijala svih vrsta čini te izazove prošlošću.

- Nibbleri - grickalice za debele limove do 10 mm - Bez obzira na to želite li obrađivati listove debljine 3,5 mm ili 10 mm, samo TRUMPF uvijek može osigurati pravi nibler. Svaka grickalica radi bez dodatne sile, bez izobličenja, bez emisije ili iskrenja. Za vodoinstalaterske radove kao i za rezanje zavojnica, montažu i demontažu spremnika i rezervoara, u operacijama spašavanja, rezanja karoserija i sl.

- Pila za rezanje sendvič panela - TRUMPF-ov rezač ploča TruTool TPC 165 idealno je rješenje za rezanje sendvič ploča. Savršeno je prikladan za krovopokrivače, graditelje fasada, hala i kontejnera, kao i za stručnjake za hlađenje, grijanje i zvučnu izolaciju.

Alati za spajanje

Spajanje šavova - Inženjerima grijanja i ventilacije, TRUMPF strojevi za šavove neophodni su za njihov svakodnevni rad, kao i za izradu fasada, obloga kamina ili industrijskih ventilatora. I za Pittsburgh lock šavove, kao i za kutne i stojeće šavove, s TRUMPF-om ćete uvijek  pronaći ćete ispravan alat.


Spajanje pritiskom - točkasto deformiranje - Bilo da se radi o ventilacijskoj i klimatizacijskoj tehnici, konstrukciji spremnika ili aparata, spajanje je najjednostavniji i najekonomičniji način spajanja dvaju metalnih dijelova. TRUMPF Power fastener koristi jedinstveno hladno oblikovanje materijala te pritiskom buši/probija malu rupicu u oba lima i na taj način dobivate zapanjujuće čvrstu i stabilnu vezu bez vijaka, zakovica, bez pripremnih radova i bez špene i čišćenja.

Alati za oblikovanje ruba

Skidanje srha - glodanje -  U gradnji strojeva, željezničkih vagona i brodova, proizvodnji kotlova i spremnika, TRUMPF skidači srha jednako su etablirani kao iu čeličnim konstrukcijama, u radionicama za obradu lima ili u radionicama za obradu metala. Proizvode ravne kao i radijalne rubove. Kao priprema za varenje ili bojanje ili za završni izgled.

Skošavanje - grickanjeIsplativi postupak za visokokvalitetne zavarene šavove. Grickalice su se dokazale u strojogradnji, vagonogradnji, brodogradnji, kao iu čeličnoj konstrukciji, u radionicama za obradu lima i u metaloprerađivačkim radionicama. Oni osiguravaju ravne, metalno glatke rubove bez oksida na ravnom metalnom limu, cijevima, unutarnjim izrezima i krivinama.Specijalni strojevi

Alat za čiščenje troske na potpornim letvicama laser i plazma rezača - Specijalist za čiste letvice - čistač lamela čisti lamele vašeg  laserskog stroja brzo i po nekoliko puta. To znači da letvice možete koristiti znatno duže. Strojem može jednostavno i lako upravljati jedna osoba.

Part separator - novi pneumatski alat - TRUMPF TruTool PS 100, separator dijelova za odvajanje nano- i mikro spojeva na laserski obrađenim sitnim dijelovima s kostura.